La formació d'una identitat: Una història de Catalunya (Referències) (Catalan Edition) por Josep Fontana Lázaro

December 10, 2018

La formació d'una identitat: Una història de Catalunya (Referències) (Catalan Edition) por Josep Fontana Lázaro

Titulo del libro: La formació d'una identitat: Una història de Catalunya (Referències) (Catalan Edition)

Autor: Josep Fontana Lázaro

Número de páginas: 464 páginas

Fecha de lanzamiento: March 16, 2016

Editor: Eumo Editorial

Descargar Leer on-line

Josep Fontana Lázaro con La formació d'una identitat: Una història de Catalunya (Referències) (Catalan Edition)

La formació d'una identitat: Una història de Catalunya (Referències) (Catalan Edition) por Josep Fontana Lázaro fue vendido por £9.99 cada copia. El libro publicado por Eumo Editorial. Contiene 464 el número de páginas.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

Per què els catalans som avui un poble amb un fort sentit d’identitat? D’on surt aquest sentiment de pertinença a un col·lectiu que comparteix llengua, cultura i unes formes d’entendre la societat i el món? Josep Fontana, una de les veus més autoritzades en l’àmbit del pensament, intenta seguir al llarg del temps, des del segle VIII fins a l’actualitat, el procés que ha acabat conformant aquesta identitat. Fontana formula al passat aquelles preguntes que importen a la societat i al temps en què viu i ens en dóna les claus en un llibre senzill i entenedor.


Josep Fontana (Barcelona, 1931) ha estat catedràtic d'història contemporània a les universitats de València, l'Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra. Deixeble de Pierre Vilar, Ferran Soldevila i Jaume Vicens Vives, ha introduït les escoles renovadores i el treball d’autors cabdals de la historiografia contemporània. Ha estudiat els models de transició de l'antic règim cap al capitalisme, la implantació del liberalisme a Espanya i Catalunya i, especialment, la formació del mercat peninsular al llarg del segle XIX. Les seves aportacions els darrers anys s’han centrat en la reflexió historiograficopolítica.
Els títols més recents de la seva extensa bibliografia són: "La història dels homes" (2000), "Aturar el temps" (2005), "De en medio del tiempo" (2006), "La construcció de la identitat".